Pomożemy Ci dobrać odpowiednie wino, tylko zadzwoń: +48 601 849 551

Dehesa del Carrizal Cabernet Sauvignon

Oceń ten produkt jako pierwszy

Kraj: Hiszpania
Region: DO Dehesa del Carrizal
Winogrona:  Cabernet Sauvignon
Starzenie: 15 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu
Polecane do:  potraw z ryżem, drobiu czerwonego mięsa, dziczyzny, dań z fasoli oraz do sera.


Dla wielu to najlepszy Cabernet z Hiszpanii. Wino eleganckie i złożone. Wytwarzane z winorośli mających ponad  25 lat, co w połączeniu z późnym  zbiorem daje doskonałe tęgie wino. Jego osobliwy charakter pochodzi z powolnego i starannego procesu produkcji. Spędza 15 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, a fermentacja zachodzi w drewnianych kadziach. Ponadto spędza długi czas starzenia w butelkach, zanim trafi do klienta. Wyczuwalne balsamiczne nuty leśne, przyprawy i  minerały. Najlepsze temperatura do jego serwowania to 15-17*C, po wcześniejszym otwarciu butelki.


Nagrody:
2007 


91 Points Guía Peñín 2013


2008 

90 Points Guía Peñín 2014

Silver Medal Concours Mondial Bruxelles 2014

Bronze Medal International Wine Challenge 2014

2011 

90 Points Guía Repsol 2015

90 Points Guía Peñín 2015

Dostępność: W magazynie

79,00 zł

Wysyłamy produkt
w ciągu 24 godzin

Zadzwoń do nas aby dowiedzieć więcej na temat asortymentu.

Przyjmujemy elektroniczne
płatności DOTPAY.



Share on Facebook

Description

Details

Kraj: Hiszpania
Region: DO Dehesa del Carrizal
Winogrona:  Cabernet Sauvignon
Starzenie: 15 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu
Polecane do:  potraw z ryżem, drobiu czerwonego mięsa, dziczyzny, dań z fasoli oraz do sera.

Dla wielu to najlepszy Cabernet z Hiszpanii. Wino eleganckie i złożone. Wytwarzane z winorośli mających ponad  25 lat, co w połączeniu z późnym  zbiorem daje doskonałe tęgie wino. Jego osobliwy charakter pochodzi z powolnego i starannego procesu produkcji. Spędza 15 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, a fermentacja zachodzi w drewnianych kadziach. Ponadto spędza długi czas starzenia w butelkach, zanim trafi do klienta. Wyczuwalne balsamiczne nuty leśne, przyprawy i  minerały. Najlepsze temperatura do jego serwowania to 15-17*C, po wcześniejszym otwarciu butelki.

Nagrody:
2007 

91 Points Guía Peñín 2013

2008 
90 Points Guía Peñín 2014
Silver Medal Concours Mondial Bruxelles 2014
Bronze Medal International Wine Challenge 2014
2011 
90 Points Guía Repsol 2015
90 Points Guía Peñín 2015

Additional Info

Additional Info

1 Nie

Recenzje

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Dehesa del Carrizal Cabernet Sauvignon